Hírek, Események

Workshop:

Workshop alkalmával a pályázati lehetőségek és energiahatékonyság, épületek korszerűsítési lehetőségei, megújuló energiaforrások témában. Az önkormányzati dolgozók számára a workshopon külön hangsúlyt fektetünk a jó példák bemutatására, az egyéni cselekedetek jelentőségére, azok környezeti hatásaira.

Villám akciók:

A 12 alkalmas villámakcióink mind ösztönzik a lakosságot, hogy ismerjék meg és használják az energiamegtakarítás és a megújuló energiahordozókat és módszereit. A villámakciók során a település több pontján megjelennek munkatársaink, az energiahatékonyságról, energiamegtakarításról, megújuló energiáról tesznek kérdéseket.

Tanulmány út:

Szakmai tanulmány úton vettek részt önkormányzat dolgozói, Komoró település döntéshozói és intézményeinek munkavállalói, az általános iskola valamint óvoda pedagógusai. A debreceni Megújuló Energiaparkba látogattak el, mely során megismerkedtek napkollektorok működését, a napelemek működését valamint a hőszivattyús fűtési rendszert és a vízteres cserépkályhát. Érdekes és tanulságos út volt ez minden résztvevő részére.

Fotópályázat:

A település lakosai körében fotópályázatot hirdettünk: Energiatudatosság témában. A fotókat közzétesszük az alhonlapon.

Környezetvédelmi nap:

 A környezetvédelmi nap alkalmával a résztvevők Energetikai tanácsadásokon vehettek részt. A gyerekek számára külön interaktív programokat szerveztünk. A résztvevőknek TOTÓ-t tölthetettek kis, és a megújuló energia ismertét tovább fejleszthették. A toborzásban együttműködő partnereink is segítségünkre lesznek.

Komorói Falunaphoz kapcsolódó nagyrendezvény:

Komorói Falunaphoz, kapcsolódó energetikai nagyrendezvény valósult meg. Az akció során –mivel egy települési nagyrendezvényhez kapcsolódunk- a település össze lakosát megkívántuk szólítani. A felnőttek számára energetikai tanácsadással, kiállítással és TOTÓval készültünk, ezzel is serkentve őket a téma mélyebb megismerésére és érdeklődésük felkeltésére.

Energia délutánok:

3 alkalommal tartunk a településen Energiadélutánt az óvodában. Az ovisok számára mesefelolvasással, interaktív beszélgetésekkel és rajzolással készülünk. 1 alkalommal tartunk a településen Energia délután az iskolában. Színes programokkal készültünk az iskolásoknak, többek között kísérletekkel, az alternatív energia megismeréséhez napelemes járművekkel, társasjátékokkal