NEA-KK- 18-M-0767

A KOMORÓI NŐK EGYESÜLETE – „Alapvető működési feltételek megteremtése” címmel pályázatot nyújtott be a Nemzeti Együttműködési Alap Közösségi Környezet Kollégiumához. A NEA-KK- 18-M-0767 azonosító számú pályázat sikeres volt, a 2018.április 1- 2019.március 31-ig tartó projekt minden vállalását sikerrel megvalósították. A támogatási összeg: 733.500 Ft; a pályázati önerő (10%): 81.500 Ft, tehát a pályázat összege: 815.000 Ft.

Az önerő biztosításáért köszönetet mondanak Komoró Község Önkormányzata Képviselő-testületének, Farkas Béláné Polgármester Asszonynak.

    A beszámoló készítése alkalmat ad arra, hogy a nyilvánossággal is megosszák az elért eredményeket.

A KOMORÓI NŐK EGYESÜLETE a Komorói Asszonykórus köré szerveződött, így igen fontos szerepet tölt be a község kulturális életében. 1999-től 10 éven át a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nőszövetség tagszervezeteként működtek, majd 2010 óta bejegyzett egyesületként tevékenykednek. Eddig vagyonuk nem volt, a Községi Önkormányzat támogatásával, sokoldalú segítségével végezték munkájukat.

Ez a pályázat lehetőséget biztosított arra, hogy az alapvető működési feltételeket megteremtsék, saját eszközeikkel dolgozhassanak, és a megvásárolt eszközök segítségével munkájukat tartalmasabbá, érdekesebbé tehessék.

I.: / DOLOGI KIADÁSOK

  1. Az adminisztráció eszközeivel, irodaszerek, nyomtatványok vásárlásával hosszú évekre biztosítottak az Egyesület ilyen jellegű igényei.
  2. Különjárati autóbusz igénybevételével kirándulást szerveztek az Egyesület tagjai és hozzátartozóik részére Nagyvárad nevezetességeinek megtekintésére, különös tekintettel a felújított Vár meglátogatására. A kirándulás felejthetetlen élményeket szerzett a résztvevőknek, akik csodálattal nézték történelmi múltúnk megmaradt gyönyörű emlékeit.

II./ FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

  1. Irodai gépeket tudtak vásárolni: 1 db laptopot, és 1 db lézernyomtatót (multifunkciós készülék), melyek elengedhetetlenek, és segítik az Egyesület mindennapi munkáját.
  2. A cél szerinti tevékenység eszközei: 1db okostelefon, és a hozzá vásárolt akkumulátoros töltő mely alapfunkcióján túl jól hasznosítható a csoportos próbákon, továbbképzéseken, fellépéseken hang-és videofelvételek készítésére.

Az 1 db projektor és az 1 db vetítővászon lehetőséget biztosít arra, hogy az Egyesület tevékenységét tartalmasabbá, érdekesebbé tegyék, filmeket vetítsenek, illetve ismeretterjesztő előadásokat tarthassanak olyan előadókkal, akik meghívását anyagi helyzetük nem teszi lehetővé.

A projekt  ideje alatt és azóta is folyamatosan  havi egy alkalommal  összejönnek, és ezek az alkalmak jó lehetőséget biztosítanak a közösség összekovácsolódásához.

A KOMORÓI NŐK EGYESÜLET tagjai köszönetüket fejezik ki a Nemzeti Erőforrás Támogatáskezelőnek a kapott támogatásért, a lehetőségért.